15 august 2013 – Praznicul Adormirii Maicii Domnului în Călăraşi

Joi, 15 august 2013, când Biserica Ortodoxa Româna praznuieste Adormirea Maicii Domnului, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a savârsit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfintii Împarati Constantin si Elena” – Volna din municipiul Calarasi, Protopopiatul Calarasi.

Sub protia Preasfintiei Sale, la slujba au participat preacuviosul parinte exarh Arhimandritul Rafail Mît, preacucernici parinti consilieri, preacucernicul parinte protopop Ramon Eugen Ilie si un sobor de preoti si diaconi. Alaturi de multime de credinciosi au participat la slujba si autoritati locale, judetene si centrale.

În cuvântul de învatatura Preasfintia Sa a vorbit credinciosilor despre Praznicul de astazi, despre Sfânta Nascatoare de Dumnezeu „usa a lui Dumnezeu”, pentru ca prin Ea a intrat Fiul lui Dumnezeu în lume, despre taina înaltarii Ei la cer si a încununarii în ceata sfintilor si îngerilor, mai presus decât Heruvimii si Serafimii pentru a fi rugatoare neobosita pentru noi, catre Dumnezeu.

Dupa terminarea Sfintei Liturghii, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu, împreuna cu soborul de preoti si diaconi, au mers în procesiune pâna la Monumentul Eroilor Marinei Române, pe malul bratului Borcea. Si în acest an, de Ziua Marinei Române, s-a facut slujba parastasului pentru toti marinarii cazuti la datorie.

Tot în ziua praznicului Preasfintia Sa a cercetat santierele de pictura de la parohiile „Sfântul Ierarh Nifon” si „Sfântul Mucenic Dasie” din Calarasi, apoi parohia Bora din municipiul Slobozia, care si-a sarbatorit astazi hramul si împlinirea a 150 de ani de atestare documentara.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...