Sărbătoarea Bobotezei la Călăraşi

Miercuri, 6ianuarie 2016, praznicul Botezului Domnului Iisus Hristos, sau Boboteaza a fostsărbătorit la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Călăraşi.Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu,înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul deînvăţătură Preasfinţia Sa a arătat importanţa acestei sărbători a Botezului înapa Iordanului a Mântuitorului Iisus Hristos, începutul lucrării Sale mântuitoareîn lume, despre minunea Aghiasmei Mari, despre binecuvântarea pe care o primimîn această zi, la începutul noului an 2016.

După oficiereaSfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba de sfinţirea a Apei, urmatăde o procesiune în care Întâistătătorul Eparhiei noastre, soborul de preoţi,mulţime de credincioşi şi autorităţi locale şi centrale au pornit până pe malulDunării, în Parcul Central al municipiului Călăraşi. Aici Preasfinţia Sa abinecuvântat cu Aghiasmă Mare credincioșii prezenți și a aruncat în apă crucea,care a fost adusă la mal de cel mai vrednic dintre tinerii care s-au aruncat săo recupereze, primind binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.

Preasfinția Sa acercetat lucrările de pictură și așezământul social al parohiei „Sfântul IerarhNifon” din municipiul Călărași.

Evenimentul afost transmis live pe întreaga Rețea Informațională a Episcopiei Sloboziei șiCălărașilor prin Agenția de Presă „Lăcașuri Ortodoxe”
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...