Hramul Bisericii Volna „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Călărași

      Vineri, 21 mai 2021, în ziua prăznuirii sfințiilor Împărați Constantin și Elena, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Parohia Volna din Călărași, care și-a sărbătorit hramul. 

      Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacucernicii părinți consilieri: Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius – Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Vasile Viorel Dinu, preoți și diaconi.

      La vremea predicii Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre marea prăznuire a Sfințiilor Împărați Constantin și Elena, despre rolul mare pe care l-a avut Sfânta Elena, la creșterea, formarea și sfătuirea fiului ei, Constantin. După Hristos și Biserică, mama este aceea care dă educație creștină fiilor ei. Sfânta Elena a dat viață, educație și îndemnuri bune fiului ei. Datorită mamei sale a ajuns el cel dintâi împărat creștin, Sfânt și „întocmai cu Apostolii”, tare în credință, apărător al Bisericii, viteaz în războaie, eliberator al creștinilor persecutați pentru Hristos și ctitor al primului imperiu creștin și a nenumăratelor biserici.

      Preasfințitul Părinte a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

      La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat credincioșii prezenți la Praznicul Sfințiilor Împărați Constantin și Elena

Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...