Parohia Volna – Călărași. Bucurie în comuniune prin Sfânta Liturghie Arhierească

          5 septembrie 2021, în prima Duminică din  Noul An Bisericesc, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași, Protopopiatul Călărași, unde s-a aflat spre închinarea credincioșilor racla cu sfintele moaște ale Sfintei Mironosițe și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena, de la Mănăstirea Pantocrator din Episcopia Alexandriei și Teleormanului.

          S-a creat deja o tradiție ca la începutul anului bisericesc și înainte de recolta de toamnă, credincioșii din Călărași să aducă prinos de rugăciune și mulțumire, în comuniune, printr-o procesiune pe străzile municipiului.

          Această zi a fost încununată de Sfânta Liturghie, unde sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Protosinghel Serafim, consilier eparhial la Episcopia Alexandriei și Teleormanului, preacucernicii părinți consilieri Manuel Rusu, Nicușor - Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părinții protopopi din județul Călărași, preoți și diaconi. 

          Un grup restrâns al Corului „Mihail Vulpescu” al  Protopopiatului Călărași a dat răspunsurile liturgice.

          Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și i-a binecuvântat pentru începutul noului an școlar.

          În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adresat cuvânt de mulțumire Preasfințitului Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, preacuviosului părinte Protosinghel Sebastian, starețul Mănăstirii Pantocrator și preacuviosului părinte Protosinghel Serafim, consilier eparhial, delegatul obștei mănăstirii, pentru darul duhovnicesc făcut credincioșilor Episcopiei noastre, prin aducerea sfintei racle și a mulțumit Preabunului Dumnezeu că acum, la începutul Anului Nou bisericesc, se continuă tradiția acestor procesiuni începute în anul 2014, ca binecuvântare pentru credincioșii din județul Călărași. A vorbit credincioșilor prezenți despre Pilda datornicului nemilostiv sau Pilda iubirii neîmpărtășite, despre condiționarea iertării de către Dumnezeu a păcatelor noastre de iertarea pe care noi o dăm celor ce ne-au greșit.

          Racla cu sfintele moaște ale Sfintei Mironosițe și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena, de la Mănăstirea Pantocrator din Episcopia Alexandriei și Teleormanului, a rămas spre închinare la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași până astăzi, 5 septembrie 2021, ora 15:00.

          Slujba arhierească de astăzi a fost transmisă live pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul platformei oferite de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...